fbpx

Alina durerea severa de dinti!

Ce nu ai voie să faci în durerea dentară!?

Obiectivul primului ajutor în durerea dentară este atenuarea durerii și crearea unor condiții optime pentru a tolera durerea până a ajunge la medicul stomatolog.
–   Nu puneți comprese calde pe dinte sau obraz. Căldura nu face altceva decât să mărească afluxul de sânge în zona respectivă, și s-ar putea să resimțiți durerea si la ceilalți dinți vecini. Astfel, în loc să încălziți zona, puneți gheață pe o perioadă scurtă de timp.
–   Folosiți medicamentele cu atenție, nu vă informați de pe internet din surse nesigure. Durerea dentară severă poate fi îndepărtată sau atenuată doar în cabinetul stomatologic, celelalte metode au rezultate doar pe o perioadă foarte scurtă de timp, nu trebuie să vă așteptați la o vindecare miraculoasă. Folosiți preparate medicamentoase indicate în durerea dentară, de exemplu, nu puneți pastilă de paracetamol sau aspirină la dintele afectat, poate produce arsuri grave la nivelul gingiei fără a alina durerea.
–   Repausul la pat – nu este pentru dumneavoastră. Dacă v-a luat prin surprindere durerea dentară, mai bine o suportați stând în picioare sau pe un scaun, altfel durereaa se v-a exacerba. Acest fapt este datorat cresterii fluxului sangvinic care mărește presiunea în zona dintelui afectat, durerea devenind insuportabilă. În cazul în care durerea dentară vă găsește în pat, așezați perna într-o poziție cat mai verticală.
Ce să faceți dacă dintele doare?
Dintele poate să doară din numeroase motive, doar un medic stomatolog poate diagnostica corect motivul durerii dentare. Dar puteți ameliora durerea până a ajunge la dentist. În primul rând trebuie să observăm cauza ce a dus la acutizarea durerii dentare și să o îndepărtăm, mai jos vă prezentăm cele mai frecvente cauze de acutizare a durerii dentare:
-Mâncarea și băuturile reci sau fierbinți;
–  Aerul rece;
– Mâncarea și bauturile dulci,acre sau acidulate;
– Scaderea presiunii aerului;
– Poziția capului;
–  Presiune în zona dintelui;
– Resturi alimentare ce au ajuns în zona cariată a dintelui;
După ce ați îndepărtat factorul iritant, durerea ar trebui să scadă în intensitate, nu vă bucurați, durerea ar putea să revină cu mai multă forță, adresațivă cât mai urgent medicului stomatolog.

Dr. Pruteanu Vasilewww.pru-dent.ro

pru-dent-brasov

Autor

PRU-DENT

Clinică stomatologică multidisciplinară, ce oferă pacienților săi tratamente stomatologice de calitate și soluții inovative de reabilitare orală.

wpChatIcon
wpChatIcon