fbpx

Chirurgie dentara Brasov

chirurgie-dentara

Ai nevoie de un specialist în chirurgie dentară în Brașov? Ai ajuns în locul potrivit!

La PRU-DENT oferim tratamente eficiente pentru problemele dentare complexe. Fie că te confrunți cu o durere de măsea persistentă, soliciți extracția măselei de minte sau alte intervenții chirurgicale, echipa noastră de experți este aici să te ajute.

Înțelegem că necesitatea unei intervenții chirurgicale dentare poate fi o provocare. Ne dedicăm să transformăm această experiență într-una cât mai confortabilă și lipsită de stres, folosind cele mai sigure anestezice stomatologice și tehnici avansate pentru ca tu să revii la activitățile tale obișnuite cât mai repede posibil.

Așa că nu ezita! Programează o consultație pentru a beneficia de expertiza și grija noastră profesională!

Cuprins

Ce este Chirurgia Dentară?

Chirurgia dentară presupune diagnosticarea și tratarea afecțiunilor din cavitatea orală prin proceduri chirurgicale. Aceasta include o varietate de intervenții, de la extracții de dinți, inclusiv extracția măselelor de minte, la proceduri mai complexe precum tratamentul pericoronaritei, rezecția apicală sau gingivoplastia. 

Scopul principal al chirurgiei dentare este de a îmbunătăți sănătatea orală și funcționalitatea dinților, precum și creșterea confortului și estetica zâmbetului. Aceste proceduri pot fi efectuate sub două tipuri de anestezie dentară, locală sau generală, în funcție de complexitatea intervenției și de nevoile fiecărui pacient. 

Tipuri de intervenții efectuate la PRU-DENT

Etapele chirurgiei dentare

Ne asigurăm că, înainte de orice intervenție stomatologică pe care o vei solicita, echipa noastră îți va oferi toate informațiile necesare pentru ca tu să fii pregătit corespunzător. În cele ce urmează, îți vom prezenta pașii de urmat înainte de efectuarea operației chirurgicale. 

Cum să te pregătești pentru o intervenție chirurgicală

Pregătirea pentru o intervenție chirurgicală dentară este foarte importantă. Vom discuta cu tine toate aspectele necesare - de la istoricul medical, la obiceiurile de igienă orală și alimentație. Este important să urmezi toate instrucțiunile medicului pentru a asigura o procedură fără probleme și o recuperare rapidă.

Efectuarea operației dentare

Procedura chirurgicală va fi efectuată într-un mediu steril și controlat, utilizând cele mai recente tehnologii și tehnici. Vei beneficia de anestezii dentare adaptate nevoilor tale, pentru a te asigura că experiența este cât mai confortabilă și lipsită de durere. În timpul intervenției, echipa noastră va fi alături de tine, asigurându-se că ești informat și liniștit.

Procesul de recuperare după intervențiile chirurgicale

Recuperarea după intervenție este un proces care necesită timp și atenție. Vom discuta cu tine despre pașii specifici de urmat pentru o vindecare eficientă. Aceștia includ:

De ce să alegi clinica PRU-DENT pentru chirurgia dentară?

Calitate și precizie în chirurgia dentară

La PRU-DENT, ne mândrim cu furnizarea de servicii chirurgicale dentare eficiente, realizate cu atenție la fiecare detaliu. Echipa noastră de profesioniști este instruită în cele mai noi tehnici și proceduri, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea adecvată și personalizată.

Anestezii dentare sigure și confortabile

Utilizăm anestezii dentare moderne pentru a asigura că fiecare procedură este cât mai confortabilă. Siguranța și sănătatea pacienților sunt pe primul loc, iar noi ne angajăm să oferim o experiență cât mai lipsită de stres.

Tarifele intervențiilor de chirurgie dentară

La clinica PRU-DENT punem accent pe seriozitate și profesionalism, fiecare procedură fiind realizată cu grijă și responsabilitate pentru a ajunge la rezultatele mult dorite. 

Prețurile diferă în funcție de complexitatea intervenției, astfel te invităm să consulți lista de tarife propusă pentru operațiile de chirurgie stomatologică.

De asemenea, ne poți contacta dacă ai eventuale întrebări, specialiștii noștri fiind dornici să-ți ofere informațiile de care ai nevoie. 

Întrebări frecvente despre chirurgia dentară

Extracția măselei de minte se realizează sub anestezie locală, deci nu ar trebui să simți nimic. Totuși, este posibil să experimentezi un disconfort sau o ușoară durere după extracția de măsea, care poate fi gestionată cu medicamente prescrise de medicul dentist.

Timpul necesar pentru recuperarea completă variază, dar în general, majoritatea pacienților se simt mai bine în câteva zile. Procesul complet de vindecare poate dura câteva săptămâni.

Dacă observi o umflătură după o intervenție chirurgicală dentară, este important să contactezi medicul dentist pentru sfaturi. Până la consult, poți aplica comprese reci pe zona afectată pentru a reduce umflarea.

Anestezia în stomatologie este în general sigură. Riscurile asociate sunt foarte reduse, mai ales când anestezia este administrată de un profesionist calificat. Totuși, este important să-ți informezi medicul dentist despre orice alergii sau condiții medicale pe care le ai.

Se recomandă evitarea fumatului după o extracție dentară pentru cel puțin 24-48 de ore. Fumatul poate încetini proces de vindecare și crește riscul de complicații, cum ar fi alveolita postextracțională – o afecțiune dureroasă în care se formează un gol în locul unde a fost dinte. 

Este recomandat să consumi alimente moi și ușor de mâncat, cum ar fi supa, iaurtul, piureul de cartofi și budinca. Evită alimentele dure, crocante sau foarte fierbinți pentru a preveni iritarea zonei afectate.

Medicul dentist va decide dacă este necesar să iei antibiotice după o extracție dentară, în funcție de starea ta de sănătate generală și de complexitatea extracției.

După o intervenție chirurgicală este recomandat să eviți activitățile fizice intense pentru câteva zile pentru a reduce riscul de sângerare și umflare. 

Da, există paste de dinți special formulate pentru gingii inflamate sau sensibile. Acestea pot ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea sensibilității. Este recomandat să discuți cu medicul dentist despre cea mai bună opțiune pentru tine.

Programează-te la o consultație!

La PRU-DENT, sănătatea și confortul tău sunt prioritățile noastre. Dacă te confrunți cu dureri dentare sau ai nevoie de o intervenție chirurgicală, contactează-ne pentru o consultație. Echipa noastră de profesioniști este pregătită să-ți ofere îngrijirea necesară. 

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a programa vizita la clinică.

Programul nostru

Luni - Vineri
Sâmbătă
Duminică
Email

clinica@pru-dent.ro

Telefon

0730 403 002