fbpx

Detartraj si periaj profesional – ce este !?

Afecțiunea gingivală este adesea cauzată de depunerile de placa bacteriana, iar cea mai bună modalitate de a le îndepărta este prin periaj zilnic de două ori pe zi. Însă oricât de bine ai curăța dinții, întotdeauna vor rămâne zone greu accesibile, pe care e dificil să le menții curate. În zonele respective, placa bacteriană se poate acumula și, cu timpul, se poate mineraliza, formând depuneri dure, numite tartru, care nu pot fi îndepărtate prin periaj obișnuit. Dacă tartrul nu este îndepărtat, în jurul dintelui și, posibil, sub linia gingivală se poate aduna o cantitate mai mare de placă bacteriană, conducând la progresarea afecțiunii gingivale.

Pentru a reduce riscul de afecțiune gingivală sau pentru a opri agravarea acesteia, medicul stomatolog iti poate recomanda o curățare profesională a dinților, numită detartraj și periaj profesional, pentru a putea avea dinții cu adevărat curați.

LA CE SĂ TE AȘTEPȚI

La prima etapă, de “detartraj”, se înlătură depunerile de placă bacteriană și tartru. Adesea se folosește mai întâi un aparat de detartraj cu ultrasunete pentru a îndepărta cea mai mare parte a tartrului, iar apoi se utilizează instrumente manuale speciale pentru a îndepărta cele mai persistente rămășițe de tartru.

Următorul pas constă în „lustruirea” dinților, ca aceștia să aibă o suprafață cât mai netedă. Deși în timpul lustruirii petele de pe dinți sunt înlăturate, aceștia devenind netezi și strălucitori, lustruirea nu este doar o procedură cosmetică. În timpul acestei proceduri sunt netezite micile imperfecțiuni și zone cu textura aspră de pe suprafața dinților, reducând tendința de aderare a plăcii bacteriene.
Dentistul te va sfătui cât de frecvent trebuie să mergi la detartraj și lustruire. Ține cont de faptul că procedura de curățare profesională este menită să completeze o rutină adecvată de igienă orală zilnică și nu trebuie să înlocuiască periajul de două ori pe zi.
PENTRU O PROGRAMARE LA PRU-DENT NE POTI SUNA 0730-403-002 / 0368-803-573
SAU POTI LASA O SOLICITARE DE PROGRAMARE SI TE SUNAM NOI IN CEL MAI SCURT TIMP!

pru-dent-brasov

Autor

PRU-DENT

Clinică stomatologică multidisciplinară, ce oferă pacienților săi tratamente stomatologice de calitate și soluții inovative de reabilitare orală.