fbpx

Endodontie Brasov

endodontie

Te confrunți cu dureri dentare, infecții sau ai nevoie de un tratament de canal? Suntem aici să te ajutăm! 

La PRU-DENT, în Brașov, punem accent pe sănătatea și confortul tău dentar. Echipa noastră de medici endodonți este pregătită să-ți ofere o experiență confortabilă și sigură, cu rezultate de durată. Fie că este vorba de o simplă ablație, un tratament de canal sau un tratament endodontic complex , te asigurăm că ești în mâini sigure și competente.

Te invităm să ne contactezi pentru a programa o consultație!

Cuprins

Ce este Endodonția?

Endodontia este o ramură specializată a stomatologiei care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor pulpei dentare și a țesuturilor periradiculare. Aceasta include proceduri precum tratamentul de canal, retratamentul, precum și diverse tehnici de reconstrucție dentară. 

Tratamentele endodontice sunt esențiale pentru a salva dinții afectați de carii profunde, infecții dentare sau traumatisme. Un tratament endodontic eficient previne extracția dentară și îți permite să-ți păstrezi dintele natural.

tratament-endodontic

Serviciile noastre de endodontie

Tratăm infecțiile acute din interiorul dintelui, ameliorând durerea și inflamația cauzate de abcesele dentare. Această procedură este esențială pentru a pregăti dintele pentru tratamente endodontice ulterioare și pentru a reduce răspândirea infecției.

Presupune eliminarea țesutului infectat și curățarea canalului radicular, urmate de obturația canalului pentru a preveni reinfectarea. Această procedură se aplică atât pentru dinții monoradiculari, cât și pentru cei pluriradiculari, restabilind funcționalitatea și sănătatea dintelui.

Se efectuează în cazurile unde tratamentul inițial nu a fost eficient. Abordarea noastră meticuloasă vizează optimizarea rezultatelor și asigurarea unei soluții durabile.

Procedurile sunt minim invazive, asigurând un disconfort redus și o recuperare rapidă.

Pentru dinții cu structura grav afectată, oferim soluții de reconstrucție a dintelui folosind pivot din titan sau fibră de sticlă, aplicând cele mai moderne tehnici pentru a restabili forma și funcționalitatea dintelui.

Gama noastră de servicii include și tratamente endodontice mai complexe, adaptate pentru a răspunde nevoilor specifice ale fiecărui pacient, incluzând tratamentul dinților sensibili, utilizarea tehnicii endodontice rotative și aplicarea hidroxidului de calciu pentru cazuri speciale.

Avantajele tratamentului endodontic la PRU-DENT

Expertiză profesională

Medicii noștri endodonți sunt specializați în cele mai complexe cazuri endodontice.

Tehnologie avansată

Utilizăm cele mai moderne tehnici și echipamente pentru a-ți oferi tratamente precise și confortabile.

Abordare centrată pe pacient

Înțelegem anxietatea legată de tratamentele dentare și oferim o abordare blândă, răbdătoare și informativă.

Procesul nostru de tratament

La PRU-DENT, procesul nostru de tratament endodontic este minuțios și orientat către nevoile fiecărui pacient, asigurându-ne că fiecare etapă este executată cu cea mai mare atenție și profesionalism. Acesta presupune următorii pași:

Evaluare inițială

Fiecare tratament începe cu o consultație detaliată, unde medicul nostru endodont va evalua starea danturii tale și va discuta simptomele pe care le experimentezi.

Planificarea tratamentului

După evaluare, vom dezvolta un plan de tratament personalizat. Acest plan va include detaliile procedurii, numărul de ședințe necesare și orice preparate specifice, cum ar fi un antibiotic pentru infecție dentară, dacă este cazul.

Tratamentul endodontic

În ziua tratamentului, se folosesc tehnici avansate precum tratamentul endodontic la microscop pentru a asigura precizie maximă. Tratamentul poate include etape precum curățarea canalelor dentare, scoaterea nervului (dacă este necesar), și obturarea canalului cu materiale de înaltă calitate.

Recuperare și urmărire

După tratament, oferim instrucțiuni clare pentru îngrijirea post-procedurală și programăm întâlniri pentru a monitoriza vindecarea și succesul tratamentului.

Suport Continuu

Suntem aici pentru a răspunde oricăror întrebări sau preocupări post-tratament și pentru a asigura asistența necesară pentru o recuperare rapidă și eficientă.

Tarifele tratamentului endodontic

Înțelegem importanța accesibilității și transparenței atunci când vine vorba de costurile tratamentelor dentare. La PRU-DENT, ne mândrim cu oferirea unor servicii de calitate la prețuri competitive.

Pentru o viziune completă asupra tarifelor noastre, te invităm să consulți lista de prețuri disponibilă la clinica noastră din Brașov. Aici vei găsi detalii despre o gamă largă de servicii, de la tratamente standard până la proceduri mai complexe. De asemenea, ne poți contacta pentru a-ți oferi mai multe informații și a programa ulterior vizita la cabinet.

De ce să alegi PRU-DENT pentru endodontie?

endodontie-brasov

La PRU-DENT, nu doar că tratăm problemele dentare actuale, dar ne concentrăm și pe prevenirea problemelor viitoare. Echipa noastră de experți îți va asigura un tratament personalizat, ținând cont de nevoile și confortul tău.

Fie că te confrunți cu o durere dentară persistentă sau ai nevoie de un tratament endodontic complex, suntem aici pentru a-ți reda sănătatea și frumusețea zâmbetului.

Întrebări frecvente

Durata unui tratament de canal variază, dar de obicei necesită una sau două vizite la cabinet, în funcție de complexitatea cazului.

Mulți pacienți raportează disconfort minim sau deloc, datorită anestezicelor locale și a tehnicilor moderne de tratament.

Riscurile sunt minime, dar pot include infecții post-procedurale sau fracturi ale dintelui tratat, în cazuri rare.

Îngrijirea include o igienă orală atentă și evitarea mestecării pe partea tratată până la finalizarea restaurării finale.

Alternativa principală este extracția dintelui, dar acest lucru poate duce la alte complicații și necesitatea unor tratamente suplimentare, cum ar fi implanturi sau punți dentare.

Costurile variază în funcție de complexitatea tratamentului și de materialele folosite, dar un tratament endodontic este de obicei mai eficient pe termen lung decât alternativele, cum ar fi extracția și înlocuirea dintelui

Un dinte pluriradicular are mai multe rădăcini și canale radiculare, ceea ce poate face tratamentul endodontic mai complex, necesitând tehnici avansate pentru curățarea completă a canalelor.

Inflamația gingiei poate apărea temporar după tratament, dar de obicei se rezolvă rapid cu o îngrijire adecvată și respectarea instrucțiunilor post-tratament.

Programează-te la clinica dentară PRU-DENT!

Nu lăsa durerea dentară să-ți afecteze ziua!
Contactează-ne acum pentru o consultație și află cum te putem ajuta.
Echipa noastră este pregătită să îți ofere cele mai bune soluții endodontice, personalizate pentru nevoile tale.

Programul nostru

Luni - Vineri
Sâmbătă
Duminică

Email

clinica@pru-dent.ro

Telefon

0730 403 002