fbpx

Membrana A-PRF – Vindecarea rapidă cu ajutorul propriului sânge

Pentru a asigura o recuperare rapidă și fără complicații după intervențiile chirurgicale la nivelul cavității bucale, pacienții pot beneficia de o tehnică nouă și inovatoare – A-PRF (Advanced-Platelet Rich Fibrin).

A-PRF este o metodă inovatoare care utilizează sângele propriu al pacientului pentru a ajuta la vindecarea rapidă a rănilor și a plagilor la nivelul cavității bucale. Această tehnică este utilizată în special în cazul intervențiilor chirurgicale precum extracția dentară, inserarea implantului dentar, precum și alte proceduri chirurgicale care pot provoca răni și traumatisme la nivelul cavității bucale.

Procedura de obținere a membranei A-PRF este destul de simplă și implică colectarea unei cantități mici de sânge de la pacient. Sângele este centrifugat la o viteză specifică, astfel încât se separă plachetele sanguine, leucocitele și fibrinele din sânge. Aceste componente sunt ulterior transformate într-o membrană elastică, care poate fi utilizată pentru a ajuta la vindecarea rapidă a rănilor.

Membrana A-PRF are numeroase avantaje pentru pacienți și medicii stomatologi. Deoarece este obținută din sângele propriu al pacientului, nu există riscul de reacții adverse sau respingere, ceea ce face ca această tehnică să fie sigură și eficientă. Membrana A-PRF conține, de asemenea, o concentrație ridicată de plachete sanguine și factori de creștere, care stimulează procesul natural de vindecare al corpului și ajută la refacerea țesuturilor.

De asemenea, membrana A-PRF este ușor de utilizat și poate fi integrată cu ușurință în cadrul procedurilor chirurgicale. Acest aspect este important în special pentru medicii stomatologi, care pot utiliza membrana A-PRF pentru a reduce durata procedurii și a asigura o recuperare rapidă și fără complicații pentru pacient.

Vindecare rapida cu ajutorul membranei A-PRF obtinuta din sangele pacientului direct in clinica PruDent Brasov - doctor Pruteanu Vasile, medic stomatolog cu competenta in implantologie orala.

Deși membrana A-PRF este utilizată în special în cazul intervențiilor chirurgicale la nivelul cavității bucale, aceasta poate fi utilizată și în alte domenii medicale, cum ar fi medicina sportivă, ortopedia sau dermatologia.

În concluzie, membrana A-PRF este o tehnică inovatoare și sigură care poate ajuta la vindecarea rapidă și fără complicații a plagilor de la nivelul cavității bucale.

SUNĂ ACUM

pru-dent-brasov

Autor

PRU-DENT

Clinică stomatologică multidisciplinară, ce oferă pacienților săi tratamente stomatologice de calitate și soluții inovative de reabilitare orală.