fbpx

Protetica dentara Brasov

protetica-dentara;dentist-brasov

La PRU-DENT, pasiunea ╚Öi precizia se ├«nt├ólnesc pentru a-╚Ťi oferi cele mai avansate servicii de protetic─â dentar─â din Bra╚Öov. Utiliz├ónd tehnologie de ultim─â genera╚Ťie ╚Öi materiale dentare de ├«nalt─â calitate, precum zirconiu ╚Öi ceramica, speciali╚Ötii no╚Ötri ├«╚Ťi stau la dispozi╚Ťie pentru a transforma modul ├«n care z├ómbe╚Öti.

Fie c─â este vorba de o coroan─â dentar─â, protez─â dentar─â sau fa╚Ťete dentare, suntem aici s─â-╚Ťi oferim cele mai bune servicii pentru un z├ómbet s─ân─âtos ╚Öi estetic, potrivit nevoilor tale. 

Cuprins

Ce este Protetica Dentar─â?

Protetica dentar─â este o specializare ├«n domeniul stomatologiei care se ocup─â cu restaurarea ╚Öi ├«nlocuirea din╚Ťilor pierdu╚Ťi sau afecta╚Ťi, av├ónd ca scop principal reabilitarea func╚Ťional─â ╚Öi estetic─â a cavit─â╚Ťii bucale, precum mestecatul eficient, o pronun╚Ťie corect─â ╚Öi o estetic─â pl─âcut─â a z├ómbetului. 

Prin diverse tratamente stomatologice ╚Öi lucr─âri protetice se poate ├«mbun─ât─â╚Ťi nu numai s─ân─âtatea oral─â ╚Öi calitatea vie╚Ťii, dar ╚Öi aspectul facial ╚Öi ├«ncrederea ├«n sine a pacien╚Ťilor.

Tipuri de proteze dentare

Proteze fixe, care includ: 

  • Coroanele dentare: Capace care se pun peste din╚Ťii naturali sau implanturi, restaur├ónd forma, dimensiunea ╚Öi func╚Ťia acestora.
  • Pun╚Ťile dentare: ├Änlocuiesc unul sau mai mul╚Ťi din╚Ťi lips─â, ancor├óndu-se de din╚Ťii naturali sau de implanturi. 
  • Fa╚Ťetele dentare: Straturi sub╚Ťiri de material (de obicei ceramic─â) care se aplic─â pe partea frontal─â a din╚Ťilor, ├«mbun─ât─â╚Ťind aspectul estetic.
  • Implanturile dentare: ├Änlocuiesc r─âd─âcina dintelui lips─â ╚Öi servesc drept ancor─â pentru coroane, pun╚Ťi sau proteze.

Proteze mobile, care pot fi: 

  • Proteze par╚Ťiale: ├Änlocuiesc unul sau mai mul╚Ťi din╚Ťi lips─â ╚Öi se sprijin─â pe ╚Ťesutul gingival ╚Öi pe din╚Ťii r─âma╚Öi.
  • Proteze totale: ├Änlocuiesc to╚Ťi din╚Ťii de pe o arcad─â dentar─â, contribuind la aspectul ╚Öi func╚Ťionalitatea danturii.
  • Proteze imediate: Sunt create ├«nainte de extrac╚Ťia din╚Ťilor ╚Öi se insereaz─â imediat dup─â aceasta, asigur├ónd c─â pacientul nu r─âm├óne f─âr─â din╚Ťi pe perioada vindec─ârii.

Este important de men╚Ťionat c─â alegerea tipului de lucrare protetic─â depinde de nevoile specifice ale fiec─ârui pacient, de starea sa oral─â ╚Öi de recomand─ârile medicului dentist. Efectuarea unei evalu─âri am─ânun╚Ťite ╚Öi discutarea op╚Ťiunilor cu un specialist ├«n protetic─â dentar─â sunt esen╚Ťiale pentru a ob╚Ťine cele mai bune rezultate.

Servicii protetice oferite de PRU-DENT

Opteaz─â pentru coroana ceramica pe zirconiu, coroana metalo-ceramica sau coroane provizorii pentru a reface un dinte deteriorat sau a ├«nlocui din╚Ťii lips─â. Coroanele noastre se potrivesc armonios cu restul din╚Ťilor, oferind rezisten╚Ť─â ╚Öi func╚Ťionalitate.

Indiferent dac─â ai nevoie de o protez─â scheletat─â superioar─â/inferioar─â, de proteza total─â/par╚Ťial─â acrilic─â sau protez─â Kemeny, speciali╚Ötii no╚Ötri lucreaz─â meticulos pentru a-╚Ťi asigura cea mai bun─â potrivire ╚Öi confort. Lucr─ârile protetice redau nu numai estetica unui z├ómbet complet, ci ╚Öi eficien╚Ťa mastica╚Ťiei ╚Öi claritatea vorbirii.

Transform─â-╚Ťi z├ómbetul cu ajutorul fa╚Ťetelor dentare la clinica stomatologic─â din Bra╚Öov. Acestea sunt solu╚Ťia perfect─â pentru din╚Ťi decolora╚Ťi, ciobi╚Ťi sau inestetici, asigur├ónd un aspect natural ╚Öi durabilitate.

├Ä╚Ťi punem la dispozi╚Ťie servicii de reparare a protezelor, cimentare definitiv─â a unei lucr─âri dentare, abla╚Ťie dentar─â, gutiere pentru bruxism ╚Öi solu╚Ťii pentru bonturile protetice. Ne dorim s─â beneficiezi de un z├ómbet s─ân─âtos ╚Öi frumos.

Tarifele pentru protetica dentar─â

Te rug─âm s─â consul╚Ťi lista de tarife propuse pentru tratamentele de protetic─â dentar─â, ├«n func╚Ťie de serviciile solicitate de c─âtre tine. 

De asemenea, po╚Ťi lua leg─âtura cu un medic specialist ├«n protetic─â dentar─â din Bra╚Öov, care ├«╚Ťi poate oferi informa╚Ťii suplimentare ├«n leg─âtur─â cu problemele pe care le ├«nt├ómpini.

Beneficiile proteticii dentare

Contraindica╚Ťii ╚Öi sfaturi utile

Protetica dentar─â este o solu╚Ťie excelent─â pentru numeroase probleme stomatologice, ├«ns─â exist─â anumite contraindica╚Ťii ╚Öi sfaturi care ar trebui luate ├«n considerare pentru a asigura rezultatele cele mai bune ╚Öi o experien╚Ť─â c├ót mai confortabil─â.

Contraindica╚Ťii ├«n protetica dentar─â

Sfaturi utile

Prin considerarea acestor aspecte, po╚Ťi face alegeri informate ├«n privin╚Ťa tratamentului protetic. O evaluare atent─â ╚Öi o planificare corespunz─âtoare sunt esen╚Ťiale pentru a contribui la succesul pe termen lung al solu╚Ťiilor protetice alese.

Întrebări Frecvente

Coroanele de zirconiu sunt asem─ân─âtoare din╚Ťilor naturali, fiind o op╚Ťiune preferat─â pentru restaur─âri. Pe de alt─â parte, coroanele metalo-ceramice sunt extrem de rezistente ╚Öi mai accesibile ca pre╚Ť, dar pot avea o estetic─â u╚Öor inferioar─â comparativ cu zirconiu.

Durabilitatea unei proteze dentare variaz─â ├«n func╚Ťie de material, ├«ngrijirea oral─â ╚Öi for╚Ťele masticatorii. ├Än general, o protez─â de calitate poate dura ├«ntre 5 ╚Öi 10 ani, uneori chiar mai mult cu ├«ngrijirea corespunz─âtoare.

Ini╚Ťial, s-ar putea s─â fie nevoie s─â evi╚Ťi alimentele extrem de dure, lipicioase sau crocante pentru a te obi╚Önui cu proteza ╚Öi pentru a evita presiunea excesiv─â asupra acesteia. Cu timpul, mul╚Ťi pacien╚Ťi se adapteaz─â ╚Öi revin la o diet─â normal─â, cu anumite precau╚Ťii.

Protezele dentare se cur─â╚Ť─â zilnic cu solu╚Ťii ╚Öi periu╚Ťe special concepute, pentru a elimina resturile alimentare ╚Öi placa bacterian─â. De asemenea, este recomandat─â scufundarea lor peste noapte ├«n solu╚Ťii de cur─â╚Ťare specializate.

├Än general, procesul este minim invaziv ╚Öi rar asociat cu durere semnificativ─â. Anestezia local─â poate fi folosit─â pentru a asigura confortul pacien╚Ťilor pe durata procedurii.

Fatetele dentare, ├«n special cele din por╚Ťelan, sunt rezistente la pete ╚Öi decolor─âri. Cu toate acestea, o igien─â oral─â corespunz─âtoare ╚Öi controalele regulate la dentist sunt esen╚Ťiale pentru a men╚Ťine str─âlucirea ╚Öi estetica acestora.

Programeaz─â-╚Ťi vizita la PRU-DENT!

E╚Öti preg─âtit s─â faci primul pas c─âtre z├ómbetul pe care ╚Ťi-l dore╚Öti? Echipa noastr─â dedicat─â de speciali╚Öti din Bra╚Öov te a╚Öteapt─â!  Contacteaz─â-ne ast─âzi pentru o consulta╚Ťie profesional─â ├«n domeniul proteticii dentare.

Completeaz─â formularul ╚Öi unul dintre asisten╚Ťii no╚Ötri te va contacta pentru a programa vizita la clinic─â.

Programul nostru

Luni - Vineri
Sâmbătă
Duminic─â

Email

clinica@pru-dent.ro

Telefon

0730 403 002