fbpx

Terapie dentara Brasov

terapie-dentara

Ne dedicăm să oferim servicii de terapie dentară în Brașov de înaltă calitate, deoarece sănătatea și frumusețea danturii tale sunt prioritățile noastre. 

La PRU-DENT, înțelegem cât de important este să ai un zâmbet sănătos și strălucitor, de aceea punem la dispoziție o gamă largă cu tratamente, de la detartraj profesional, igienizare dentară și periaj profesional, până la tratarea cariilor și plombarea dinților. 

Cu o echipă de specialiști dedicați și tehnologii de ultimă oră ne angajăm să-ți oferim tratamente dentare eficiente, adaptate nevoilor tale, într-un mediu confortabil și primitor. Suntem aici să te ajutăm să obții zâmbetul la care ai visat mereu.

Cuprins

Ce este Terapia Dentară?

Terapia dentară se referă la gama largă de tratamente și proceduri folosite pentru a menține sănătatea dentară și pentru a trata diverse afecțiuni ale cavității bucale. Acesta include servicii precum prevenirea și tratarea cariilor dentare, detartrajul dinților, igienizare profesională și restaurări dentare

Scopul terapiei dentare este de a păstra dinții naturali cât mai sănătoși și funcționali pentru o perioadă lungă de timp.

carie-dentara-PRU-DENT

Serviciile de terapie dentară oferite de PRU-DENT

Procesul presupune îndepărtarea de placă dentară și tartru acumulat, contribuind astfel la prevenirea gingivitei și a altor afecțiuni bucale.
La PRU-DENT utilizăm echipamente moderne pentru efectuarea mai multor tipuri de detartraj, cum ar fi aparate cu ultrasunete și metode de detartraj airflow, care sunt mai delicate cu gingiile și mai eficiente în îndepărtarea depunerilor.

Pe lângă procedurile standard, oferim și detartraj subgingival pentru cazurile mai complexe, asigurându-ne că fiecare colțișor al cavității bucale este curățat în profunzime. În plus, îți oferim sfaturi personalizate pentru menținerea unei igiene orale corespunzătoare acasă, cum ar fi tehnici adecvate de periaj dentar și folosirea aței dentare.

Când vine vorba de tratarea cariilor dentare, abordăm fiecare caz cu atenție și profesionalism. Pentru cariile aflate în stadii incipiente și oferim soluții eficiente pentru a stopa evoluția lor. În cazul în care există carii superficiale, folosim tehnici minim invazive, păstrând cât mai mult din structura dentară sănătoasă.

Pentru cariile mai avansate, unde este nevoie de plombe sau restaurări, utilizăm materiale de ultimă generație, care imită aspectul natural al dinților. Fiecare plombă este realizată cu grijă, asigurându-ne că se potrivește perfect și oferă confort maxim. În plus, discutăm despre prevenirea cariilor viitoare, accentuând importanța unei igiene orale corecte și a vizitelor regulate la dentist.

Plombele noastre sunt realizate nu doar pentru a trata cariile, ci și pentru a restabili forma și funcționalitatea dintelui. Avem o gamă variată de materiale, de la compozite estetice la materiale mai tradiționale, pentru a ne asigura că fiecare pacient primește cea mai bună opțiune în funcție de nevoile sale.

Procesul de plombare începe cu o evaluare amănunțită a dintelui afectat și a structurii înconjurătoare. Dacă este nevoie, aplicăm un desensibilizant dentar sau intervenim printr-o obturație dentară definitivă, adhesor sau glassionomer, pentru a proteja nervul și a reduce disconfortul. După aplicarea plombei, ne asigurăm că aceasta este lustruită și ajustată perfect, pentru a te bucura de un confort maxim la mestecat și vorbit.

Igienizarea dinților este esențială pentru menținerea unei bune sănătăți orale. La PRU-DENT, procedurile noastre de igienizare includ periajul profesional, detartrajul și polizarea, toate efectuate cu echipamente moderne și tehnici blânde. Astfel, îndepărtăm placa bacteriană, tartrul și petele, lăsându-ți dinții curați, frumoși și sănătoși. 

Pe lângă igienizarea profesională, îți oferim și sfaturi personalizate pentru îngrijirea zilnică a dinților. Te învățăm cum să alegi și să folosești corect periuța de dinți, ața dentară și apa de gură, pentru a-ți menține gura curată și sănătoasă între vizitele la dentist.

Fluorizarea este un tratament simplu, dar eficient, pentru întărirea smalțului dinților și prevenirea cariilor. La PRU-DENT, aplicăm un gel sau o soluție de fluor direct pe dinți, oferindu-le un strat suplimentar de protecție. Acest tratament este deosebit de util pentru pacienții cu risc crescut de carii sau pentru cei care doresc un plus de protecție pentru smalțul lor.

Discutăm cu fiecare pacient despre beneficiile fluorizării și modul în care aceasta se încadrează în planul său personal de îngrijire orală. De asemenea, oferim recomandări despre utilizarea produselor cu fluor acasă, cum ar fi pasta de dinți sau apa de gură.

Fiecare pacient este unic, iar nevoile sale dentare variază. De aceea, oferim consultații personalizate, unde discutăm în detaliu despre starea ta orală, îți adresăm întrebări și îți ascultăm preocupările. Bazându-ne pe aceste informații, îți propunem un plan de tratament personalizat, care să răspundă exact nevoilor tale.

Planurile noastre de tratament sunt concepute pentru a-ți oferi cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp posibil, cu disconfort minim. Ne angajăm să lucrăm împreună cu tine pentru a-ți menține și îmbunătăți sănătatea orală, oferindu-ți un zâmbet sănătos și încrezător.

Tarifele terapiei dentare la PRU-DENT

La cabinetul PRU-DENT din Brașov, serviciile de terapie dentară precum igienizare, tratare carie dentară sau detartraj au prețuri care variază în funcție de complexitatea și tipul tratamentului. Oferim prețuri competitive și transparente pentru toate serviciile, asigurând accesul la îngrijire dentară de calitate pentru toți pacienții.

Te invităm să consulți lista de tarife pentru toate serviciile, să fii cât mai informat înainte de a ne vizita. De asemenea, dacă ai întrebări, poți să ne contactezi pentru specificații detaliate oferite cu drag de echipa noastră de medici.

Contraindicații și sfaturi utile

Întrebări frecvente

Durata unei proceduri de plombare dentară variază în funcție de complexitate, dar de obicei durează între 30 și 60 de minute. Utilizăm materiale moderne pentru a asigura o plombare durabilă și estetică.

Durata de viață a unei plombe dentare variază în funcție de materialul folosit și de locația plombei în gură. În general, plombele pot dura de la câțiva ani până la peste un deceniu. Este important să ai o igienă orală bună și să faci controale regulate pentru a menține plombele în stare bună.

Nu, fluorizarea dentară nu este dureroasă. Este un tratament rapid și simplu, care implică aplicarea unui gel sau a unei soluții de fluor pe dinți, pentru a întări smalțul și a preveni cariile.

Pentru a preveni cariile dentare, este esențial să menții o rutină riguroasă de igienă orală, să reduci consumul de zahăr și să faci vizite regulate la dentist pentru controale și curățări profesionale.

Deși unele remedii naturiste pot ajuta la ameliorarea simptomelor cariilor dentare, cum ar fi durerea sau sensibilitatea, acestea nu pot vindeca cariile existente. Este esențial să consulți un dentist pentru tratamente adecvate, cum ar fi plombele, pentru a trata cariile în mod eficient.

Nu, detartrajul nu afectează sănătatea dinților. Dimpotrivă, este o procedură importantă pentru menținerea sănătății orale, îndepărtând placa bacteriană și tartrul care pot duce la carii și boli gingivale.

Frecvența detartrajului variază în funcție de sănătatea orală individuală, dar în general se recomandă la fiecare 6 luni. În cazuri speciale, cum ar fi la pacienții cu predispoziție la boli gingivale, poate fi necesar mai des.

Detartrajul nu este de obicei dureros, dar pot apărea mici disconforturi sau sensibilități, în special dacă există o acumulare semnificativă de tartru sau dacă gingiile sunt inflamate. La PRU-DENT, folosim tehnici blânde și putem oferi anestezie locală dacă este necesar, pentru a asigura confortul tău în timpul procedurii.

Programează-te la PRU-DENT pentru o consultație!

Ești gata să îți oferi zâmbetului tău îngrijirea pe care o merită? Contactează-ne pentru a programa o consultație la PRU-DENT în Brașov și descoperă diferența pe care o pot face experții noștri în sănătatea și frumusețea danturii tale. 

Completează formularul și unul dintre asistenții noștri te va contacta pentru a programa vizita la clinică.

Programul nostru

Luni - Vineri
Sâmbătă
Duminică
Email

clinica@pru-dent.ro

Telefon

0730 403 002